Македонија,Крими хроника

Струмичанец му се заканувал на соседот со неексплодирана граната

Струмичанец му се заканувал на соседот со неексплодирана граната

Тепачка во струмичко завршила со пресметка со секира и занакување со граната.

Во дворот на Р.В настанала тепачка помеѓу пријавените, а при обид ќерката на Р.В да ги раздвои Б.В со секира замавнал кон неа не повредувајќи ја. По ова, Р.В зел стара неексплодирана граната кал. 75 мм. и му се заканувал на Б.В.

Против двајцата е поднесена кривична пријава.