Македонија,Крими хроника

Струмичанец си ги присвојувал парите од уплата на спортска

Струмичанец си ги присвојувал парите од уплата на спортска

СВР Струмица поднесе кривична пријава против И.Џ.(20) од Струмица, за сторени кривични дела „затајување“ и „фалсификување или уништување деловни книги“.

Пријавениот, во текот на мај 2014 година, вработен како оператор во ДТУ „Плеј Ин“ ДОО-Кочани подружница с.Моноспитово, не извршил уплата на парични средства од уплатени тикети за спортски натпревари и сторнирал осум платени тикети за натпревари фалсификувајќи ги фискалните сметки од истите, со што го оштетил правното лице за износ од 91.477 денари.