петок, 21 октомври 2016  |  Вести денес: 61

Субвенции за плаќање струја за 10 илјади семејства

dime-spasov1

Последни вести

Примателите на социјална помош ќе бидат субвенционирани за плаќање електрична енергија.

Станува збор за 10 илјади семејства приматели на социјална помош.

Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов денеска изјави дека за ова во програмата се планирани 81 милион денари.

– Во јуни 2015 година паричната помош за оваа намена ќе изнесува 700 денари, а од јули зголемувањето ќе биде 800 денари, изјави Спасов по пуштањето во употреба на детската градинка во Истибање.

Во делот на специјализација на кадри за работа со деца со аутизам и пречки во развојот, Спасов најави обуки за вработените и нов начин на категоризација на децата.

– Во соработка со УНИЦЕФ ќе се воведе нов начин на категоризација на децата со аутизам и пречки во развојот. Ќе се организира и нова обука за вработените лица во дневните центри за деца со аутизам и пречки во развојот во соработка со Универзитетот од Колумбија, со цел да се добие во квалитет во работата со овие деца, рече Спасов.

Најчитани вести