Магазин

Судот одлучи: Што може да правите на паузата без страв дека ќе ве отпуштат

Судот одлучи: Што може да правите на паузата без страв дека ќе ве отпуштат

Што може да правите на паузата без страв дека ќе ве отпуштат? Италијанскиот суд дозволи вработрените на паузата да може да гледаат порно филмови без страв дека поради тоа ќе бидат отпуштени.

Пресудата дојде откако Фиат се обиде да отпушти вработен во фабриката во Палермо откако бил фатен дека гледа порнографија во работното време.

Вработениот тврдел дека гледал за време на паузата и дека се работи само за тизер на филмот што имал намера да го погледне дома и дека тоа во никој случај не влијаело врз неговата работа. Сега…