Балкан

Судењето на Дарко Шариќ продолжува на први април

Судењето на Дарко Шариќ продолжува на први април

Во Србија му се суди на еден од најголемите шверцери на дрога.

Продолжението од судењето на Дарко Шариќ за перење на пари во Србија е закажан за вторник на април април во специјалниот суд во Белград каде ќе се очекува нарко-босот да проговори со кого соработувал и како во легалните пари ги вметнувал парите од продажбата на дрогата.

На Шариќ му се суди поради  шверц на повеќе од два тони кокаин од Латинска Америка во Западна Европа.