Македонија

Судењето за „Пуч“ одложено за 13 ноември

Судењето за „Пуч“ одложено за 13 ноември
Судењето за „Пуч“ одложено за 13 ноември

Судењето за „Пуч“ денеска се одложи по четврти пат поради отсуство на лидерот на СДСМ, Зоран Заев, кој е четвртообвинет во случајот, Зоран Заев.

Според образложението на неговите адвокати, Заев денеска не дошол на рочиштето бидејќи не добил покана и бил на претходно договорена средба со Меѓународниот инвестициски фонд за развој.

Судењето одложено за 13 ноември.

Предметот „Пуч“, коj се однесува на шпионажа и за насилство спрема претставници на највисоките државни органи, според политичкиот договор треба да го преземе Специјалното обвинителство.