Крими хроника

Судија изел ќотек, бидејќи не дал црвен картон

Судија изел ќотек, бидејќи не дал црвен картон

На фудбалски напревар што се одржал вчера во селото Обрешани, прилепско, меѓу ФК „Обршени” и ФК „Динамо”, дошло до вербална расправија помеѓу играчите Ѓ.Б.(19) од домашниот фудбалски клуб и К.Н.(23) од „Динамо”.

Притоа, судијата К.С.(24) не му дал црвен картон на Ѓ.Б. поради што бил физички нападнат од З.Н. (47). Натпреварот веднаш бил прекинат.

Полицијата презема мерки за расчистување на случајот.