ТОП,Македонија

Судот ги одби како неосновани предложените докази на Фетаи

Судот ги одби како неосновани предложените докази на Фетаи
Класичен дебакл доживеаја Специјалното јавно обвинителство (СЈО) и Фатиме Фетаи денеска на судското рочиште за случајот поврзан со насилните случувања во Општина Центар, откако предложените докази на Фетаи од Судот беа одбиени како неосновани.

Како вистински почетник, Фетаи покажа елементарно непознавање на процедурите и правилата. Таа рече дека доказите, за кои сама тврди дека ги прибавила, не знае дали се тие кои ги поседува Судот, бидејќи не можела да ги спореди од причина што заборавила да ги понесе со себе.

Од друга страна, најмалку 3 пати беше опоменувана од судиката за нарушување на јавниот ред и искажување на политички квалификации наместо правно издржан речник. Фетаи покажа дека е целосно неподготвена за расправата и покажа класично непознавање на процедурите.

На прашање на судијката, Фетаи не знаeше колкав број на предмети добила од обвинителството во рацете на СЈО. Судијката Татјана Михајлова три пати ја опомена Фетаи и ја предупреди дека ќе ја казни и отстрани од судницата.

Поради типични излетувања во нејзините искази, специјалната обвинителка стана цел на потсмев во судницата, на што се пожали дека не било коректно што дел од присутната јавност се смешкала кога таа говорела.

Фетаи денеска во судницата покажа еклатантно непознавање на процедурите и законските правила, таа не знаеше дали се работи за подготвителна расправа или за главен претрес.

Судење е закажано за 22-ри февруари.