среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 0

Судот во Хаг не дозволи привремена слобода за Караџиќ

karadzic

Последни вести

Барањето на поранешниот претседател на Република Српска, Радован Караџиќ, да биде пуштен на привремена слобода за да присуствува на одбележување на четириесеттиот ден од смрта на неговиот помал брат беше одбиено од страна на Судот во Хаг.

Теодор Меров, претседател на Механизмот за меѓународни трибунали, институција која е основана да ја заврши работата на Хашкиот трибунал, го одби брањето на Караџиќ да биде пуштен на привремена слобода, со напомена дека за тоа не се исполнети потребните услови, пренесе „Н1 Сараево“.

Најчитани вести