Македонија

Свечена бадникова поворка во Охрид

Свечена бадникова поворка во Охрид

„Свечена бадникова поворка за навестување на христовото раѓање“ ќе се оддржи утре во Охрид.

Поворката ќе започне од Црквата „Св. Ѓоргија“ во 9:30 часот, а во 12 часот на градскиот плоштад претставници на Локалната самоуправа и советниците од Советот на општина Охрид ќе им поделат бадникови пакетчиња на учесниците од Бадниковата поворка.