Политика

Свечено отворање на Парламентарниот институт во Собранието

Свечено отворање на Парламентарниот институт во Собранието

Во Собранието на Република Македонија денеска свечено ќе биде отворен Парламентарниот институт.

Претседателот на Собранието на Република Македонија, Трајко Вељаноски и амбасадорот на Швајцарската Конфедерација, Стефано Лазарото по тој повод ќе одржат прес-конференција, по што ќе следува разгледуање на просторот на Парламентарниот институт и запознавање со неговата работа.