Свет

Сведок пред кој се пукаше: Напаѓачот викаше „Алах Акбар“ и убиваше деца!

Сведок пред кој се пукаше: Напаѓачот викаше „Алах Акбар“ и убиваше деца!

Си-Ен-Ен успеа да дојде до сведок која бил во „Мекдоналд“ кога почнал нападот.

-Мојот син беше во тоалетот на „Мекдоналд“ во кој напаѓачот дојде да го подготви оружјето за напад. Откако излезе од тоалетот почна да пука по децата кои ништо не му згрешиле, убиваше деца. Викаше „Алах Акбар. Знам дека тоа го викаше бидејќи и самата сум муслиманка.

Ова по нападот го изјавил сведок за Си Ен Ен.