Свет

Шведска: Пожар во центар за сместување бегалци

Шведска: Пожар во центар за сместување бегалци

Пожар во центар за сместување бегалци во западна Шведска. Шведските власти поради честите напади врз прифатлиштата за бегалци сеуште го чуваат во тајност планот за распоредување на 150 баратели на азил.

Како што пренесува МИА, повикувајќи се на ДПА, денешниот пожар 14 лица денеска биле евакуирани од центарот, а никој не настрадал.

Пожарот…