Македонија

Светски ден на крводарителство

Светски ден на крводарителство

Под мотото „Дарувај крв за оние кои даруваат живот“ денеска во Дневниот центар за дарување крв „Даре Џамбаз“ ќе биде одбележан 14 Јуни- Светскиот ден на крводарителството.

Со активностите за дарување крв Црвениот крст  на Република Македонија се вклучува во глобалната кампања за промоција и унапредување на крводарителството.

На настанот ќе присуствуваат крводарители, како и претставници од Институтот за трансфузиона медицина, канцеларијата на Светската здравствена организација Скопје, Агенцијата за млади и спорт.