петок, 18 август 2017  |  Вести денес: 29

Светски ден на културната разноликост во Охрид

oh-1

Последни вести

Студенти и професори од преку 15 земји петти пат ќе го одбележат Светскиот ден на културната разноликост во саботата напладне на плоштадот во Охрид.

Предвидени се презентации на народни носии, танци, песни и национални јадења.

Одбележувањето на Светскиот ден го организираат студентите на Универзитетот „Св. Апостол Павле“.

Најчитани вести