понеделник, 21 август 2017  |  Вести денес: 57

Светски самит на донер во Скопје

Настанот го организира Меѓународното здруженије на ресторани кои подготвуваат донер, снабдувачи и производители на донер-опрема со седиште во Република Турција.

donr

Последни вести

Околу 100 деловни луѓе од 20 земји се очекуваат на Светскиот самит на донер што ќе се одржува утре и задутре во Скопје.

Настанот го организира Меѓународното здруженије на ресторани кои подготвуваат донер, снабдувачи и производители на донер-опрема со седиште во Република Турција.

Во двата дена ќе се промовира деловниот потенцијал на оваа стопанска гранка која според организаторите е можност за отворање нови бизниси, но ќе се барат и партнери за заеднички вложувања во Македонија и регионот.

На Самитот ќе биде изложена и донер-опрема од 12 производители, а првиот ден, согласно програмата, за присутните од 14 часот е предвидена работилница од отворен карактер.

Меѓународно здруженије на ресторани кои подготвуваат донер, снабдувачи и производители на донер-опремата брои 250.000 членки, и ја преставува светската индустријата на донер со годишен обрт  од еден трилион американски долари и  500 милиони оброци дневно.

Најчитани вести