Македонија

Светскиот ден на волонтерството ќе се одбележи со доделување на награди за најдобрите волонтери

Светскиот ден на волонтерството ќе се одбележи со доделување на награди за најдобрите волонтери

На настанот МТСП ќе додели награди за волонтерство, а Црвениот крст на РМ ќе додели волонтерски награди за посебни достигнувања.

Волонтерите ќе зборуваат за своите искуства и за придобивките од нивната активност. Меѓу нив се и јавни личности како позитивни примери кои практикуваат и поддржуваат волонтерство.

Настанот ќе се одржи во Музејот на македонската борба и ќе се обрати министерот за труд и социјална политика Диме Спасов.