Балкан

Свилановиќ: На Западен Балкан се укинати 800.000 работни места

Свилановиќ: На Западен Балкан се укинати 800.000 работни места

Генералниот секретар на Советот за регионална соработка Горан Свилановиќ рече дека на Западен Балкан за 5 години се укинати 800.000 работни места. Според негова оценка, тој факт претставува закана за стабилноста.

Свилановиќ на завршниот ден на Белградскиот безбедносен форум рече дека Србија и другите земји од регионот на патот кон ЕУ, според богатството, слободата на медиумите и другите слободи, мора да се изедначат со ЕУ.