понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 30

„Та Неа“: Околу 200.000 деца на мигранти треба да добијат грчко државјанство

grcija

Последни вести

Околку 200.000 деца на имигранти што живеат во Грција ќе може да добијат грчко државјанство врз основа на новиот предлог-закон подготвен од Министерството за внатрешни работи, објави атинскиот весник „Та Неа“, пренесе МИА.

Со Предлог-законот, кој во моментов е во фаза на јавна дебата, се овозможува децата на странци кои се родени во Грција да можат да добијат грчко државјанство.

Услов за стекнување на правото на државјанство е во моментот на поднесување на барањето, децата да учат во грчко учлилиште, наведува „Та Неа“.

Најчитани вести