Балкан

Тачи на сосотанок со новите претседатели на општините

Тачи на сосотанок со новите претседатели на општините

Косовскиот премиер Хашим Тачи вчера се состана со новоизбраните претседатели на општините во Косово. Веста ја отврди и самиот премиер на својот Фејсбук профил, пренесува агенцијата „Анадолија“.

„Се состанав со новите претседатели на општините, избрани на локалните избори во 2013 година, претседатели кои припаѓаат на различни партии и етнички заедници. Со некои од нив до пред година дена не можев ни да замислам дека можам да се состанам, а не пак да соработувам. Сите претседатели ветија дека ќе работат и ќе ги почитуваат законите по кои се избрани, а тоа се законите на Република Косово“, напишал Тачи, на својот Фејсбук профил.

Премиерот напишал и дека со еден од новите претседатели, кој за прв пат учевствувал на локалните избори, се договорил првиот чекор во соработката со Владата на Косово и таа општина да биде почетокот на изградба на нова училишна зграда.