Македонија,Политика

Тачи: Неприфатливо е да гласаме за претседателските кандидат Македонец

Тачи: Неприфатливо е да гласаме за претседателските кандидат Македонец

Неприфатливо е во 21-от век да не’ принудуваат да размислуваме и да гласаме за претседателски кандидат Македонец, рече вчера претседателот на Демократската партија на Албанците, Мендух Тачи во својот говор на форумот организиран од страна на жените од Демократската партија на Албанците во Македонија, објави новинската агенција ИНА.

Тачи нагласи дека државата е во вонредни недоразбирања кои ги прават некои Албанци и нагласи дека тие како партија имаат одличен кандидат за претседател на Македонија.