Свет

Таен план за Украина

Според сознанијата на британски „Индипендент“, германската канцеларка и рускиот претседател во тајност подготвуваат мировен план за завршување на судирите.

Главната цел на овој план е стабилизација на украинските граници и овозможување на неопходна економска помош за Киев.

Весникот наведува дека клучната рабта е што овој план вклучува нов енергетски договор кој би обезбедил снабдување на Украина со гас, имајќи предвид дека залихите од овој енергенс се при крај.