петок, 28 јули 2017  |  Вести денес: 13

Tag Archives: Државниот завод за статистика

133243048

Во Македонија вработени 723.550, а невработени 225.049 лица

Стапката на активност во минатата година изнесувала  56,5 проценти, стапката на вработеност 43,1, а стапката на невработеност 23,7. Во 2015 година стапката на активност изнесуваше 57, стапката на вработеност...

Најчитани вести