понеделник, 26 јуни 2017  |  Вести денес: 1

Tag Archives: елем

elem-1-640x294

ЕЛЕМ: Ископот во РЕК Битола се одвива непрекинато

АД ЕЛЕМ информира дека се работи за рутински зафат на транспортерот, односно замена на механички делови, зафат кој нема да трае повеќе од три дена. – Транспортерот очекуваме да биде целосно функционален...
133603799

ЕЛЕМ ќе увезува струја по пониска цена од производната

Увозот, како што нагласуваат, следи по избраните најповолни понуди за набавка на електрична енергија на аукцијата од 7 март годинава на која учествуваа девет економски оператори. Во согласност со спроведениот...
мицкоски

Мицкоски: ЕЛЕМ нема да бара зголемување на цената на струјата

Тој посочи дека во моментов цената на електричната енергија на берзите е 24,5 евра за мегават час и е за 17 евра пониска од регулираната на ЕЛЕМ и додаде дека размислуваат наскоро да почнат со увоз на евтина...
елем

ЕЛЕМ: Производството на струја во јануари натрфлено за 8,61 отсто

Во услови на енормно зголемен конзум поради екстремно ниските температури од кои беше зафатена Република Македонија, потрошувачите во континуитет ги добиваа потребните количини од електрична енергија...
elem

ЕЛЕМ: СДСМ не знае што е оптимизација на домашното производството

СДСМ продолжува да манифестира елементарно непознавање за функционирањето на електро-енергетскиот систем и манипулира за состојбата на производните капацитети, реагира АД ЕЛЕМ во пишана реакција...
елем

ЕЛЕМ: Снабдувањето со струја непречено, потрошувачката е зголемена

Снабдувањето со електрична енергија се одвива континуирано и во согласност со потребите. Во изминатите 24 часа е забележана зголемена потрошувачка на струја за над 30 проценти во однос на вообичаеното...
елем

ЕЛЕМ: Електроенергетската состојба стабилна, цената останува непроменета

Според него, земјава во најстудените денови, на 8, 9, 10 и 11 јануари, преку 80 отсто од потребите ги задоволила од домашно производство. И покрај временските прилики, успеавме навреме да ги испорачаме потребните...
елем

ЕЛЕМ: Снабдувањето со струја е редовно, потрошувачката е зголемена

Снабдувањето со електрична енергија за домаќинствата и помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија се одвива редовно и во согласност со нивните потреби. Во текот на вчерашниот...
elem

ЕЛЕМ: СДСМ манипулира со податоците за производството и увозот на електрична енергија

СДСМ се обидува да ја манипулира јавноста со тези и податоци за производството на електрична енергија, конзумот и увозот кои немаат врска со реалноста, заради ситни дневнополитички поени и ги извртуваат...
struja2-630x289

ЕЛЕМ: Електроенергетската состојба стабилна, се задоволуваат сите потреби на потрошувачите

Електроенергетската состојба е стабилна и граѓаните и целата индустрија што е на регулираниот пазар ги добиваат сите потребни количини енергија, информира директорот на АД ЕЛЕМ Христијан Мицкоски. Тој...
133374346

ЕЛЕМ Енергетика испорачува топлинска енергија

Од АД Електрани на Македонија информираат дека греењето почна порано поради падот на надворешните температури особено во утринските и вечерните часови. И Регулаторната комисија за енергетика потврди...
106011002

АД ЕЛЕМ има нов претседател на УО, именуван е Христијан Мицкоски

Мицкоски  е автор на преку 100 научни трудови  и е добитник на повеќе меѓународни  награди и признанија за иновации. Партиципирал во изработка на редица меѓународни развојни проекти од областа на енергетиката...
елем

АД „ЕЛЕМ“ ќе инвестира 64,5 милиони евра во рудрска механизација за РЕК Битола

АД „Електрани на Македонија“ почна постапки за јавна набавка на нова рударска механизација за потребите на јагленокопите во РЕК Битола.Како што соопштија од компанијата, станува збор за современа ...
Стипендии од ЕЛЕМ, ЕВН и МЕПСО за студенти на ФЕИТ

Стипендии од ЕЛЕМ, ЕВН и МЕПСО за студенти на ФЕИТ

Четиринаесет студенти на Факултетот за електротехника и информатички технологии добија стипендии од електро-енергетските компании ЕЛЕМ, ЕВН Македонија и МЕПСО. – Традицијата на стипендирање на...
elem

ЕЛЕМ: Увозот на струја за индустриските потрошувачи не влијае врз цената за домаќинствата

Во презентираните податоци на СДСМ е внесен и увозот на електрична енергија што самостојно на либерализиран пазар, почнувајќи од 2008 година го вршат големите индустриски капацитети во Република Македонија....

Најчитани вести