четврток, 29 јуни 2017  |  Вести денес: 0

Tag Archives: луна парк

foto 01

Трајановски: По 45 години конечно Скопје ќе добие нов забавен парк (ФОТО и ВИДЕО)

По скоро 45 години конечно Скопје ќе добие нов забавен парк. Оваа вест на Фејсбук ја сподели градоначалникот на град Скопје, Коце Трајановски. „Мои сограѓани,по скоро 45 години конечно Скопје ќе добие...
луна

Пристигнаа првите реквизити за новиот Луна парк во Скопје

Градот Скопје ги набави првите седум реквизити од идниот забавен парк, а веќе е склучен и договорот за изведба на градежниот дел од проектот. За купувањето на седумте реквизити се издвоени 130,4 милиони...
луна

Скопје ќе добие нoв забавен пaрк и електрични автобуси

По години одолговлекување, конечно, Скопје ќе добие нов, модерен Луна парк. Градскиот парк ќе добие ново катче на кое најмногу ќе му се радуваат најмладите. Градските власти одбраа изведувач на градежните...
parkkk

Еве како ќе изгледа новиот Луна парк во Скопје (ФОТО

Изградбата на новиот Луна парк во Скопје се проценува на 6,5 милиони евра. На тендерот се пријавиле десет македонски фирми. Од Градот информираат дека периодов што следи ќе треба да извршат евалуација,...
Скопје конечно ќе добие нов Луна Парк

Скопје конечно ќе добие нов Луна Парк

Градските советници денеска ќе расправаат за изградба на нов Луна парк, во Скопје. Станува збор за проект кој е од исклучителна важност за градот како развиен културно-историски и спортско-рекреативен...
luna-park

Избрани три идејни решенија за новиот Луна парк

По поеќе неуспешни обиди, градската власт избра идејн0 решение за новиот Луна парк. Првата награда од 200.000 денари отиде во рацете на Климент Патчев, Филип Конески, Борис Јурмовски, Марјан Димиќ и Борко...
luna park

Скопје никако да добие нов Луна парк

Пропадна и третиот обид на Градот да најде концесионер кој би го осовременил Луна паркот, а за возврат ќе управуа со него во следните 30 години. Ниту еден од економските оператори што подигнале тендерска...

Најчитани вести