сабота, 19 август 2017  |  Вести денес: 0

Tag Archives: промет

прометот

Прометот во индустријата лани остварил раст од 9,9 проценти

Според објавените податоци прометот остварен на домашниот пазар има раст од 1,2 отсто, а на странските пазари 8,6 отсто. Гледано по сектори, прометот во индустријата во секторот Рударство и вадење камен...
недвижности

Лани продадени 16.667 недвижности, прометот 30 милијарди денари

Највисока регистрирана трансакција минатата година била за станбена зграда со површина од 6.397 метри квадратни во општина Сопиште којашто во јуни лани е продадена за 1.703.434 евра. Најмалата цена достигната...
индустрија

Зголемен прометот во индустријата

Според податоците на Државниот завод за статистика, во споредба со ноември 2015 година прометот во индустријата остварен на домашниот пазар има пораст од 6,7 отсто, а на странските пазари пораст од 13,2...
аеродроми

На македонските аеродроми лани минале 1,8 милиони патници

Компанијата наведува и дека е зголемен бројот на операции за 8,9 отсто, достигнувајќи вкупно 16.883 летови. Задоволни сме што успеавме да постигнеме двоцифрено зголемување на бројот на патници на годишно...
прометот

Зголемен прометот во индустријата во септември

На домашниот пазар прометот во индустријата има пораст од 1,1 процент, а на странските пазари пораст од 12,6 проценти во споредба со септември лани. Во секторот Рударство и вадење на камен се бележи пораст...
industrial-industry-pollution-754852-480x320

Прометот во индустријата зголемен за 12,2 отсто

Раст од 12,2 отсто на прометот во индустријата во месец јули годинава за разлика од истиот месец лани. Прометот во индустријата остварен на домашниот пазар во јули 2014, во однос на јули 2013 година, бележи...
industrija-500

Зголемен прометот во индустријата

Прометот во индустријата во мај годинава во однос на мај лани е зголемен за 9,5 проценти. Во првите пет месеци од годинава, во однос на истиот период лани прометот во индустријата бележи пораст од од 9,9...
Zelezara-MAKSTIL_482

Прометот во индустријата порасна за шест отсто

Прометот во индустријата во април 2014 година, во однос на април 2013 година, бележи раст од 6,01 отсто, објави Државниот завод за статистика. Прометот во индустријата остварен на домашниот пазар бележи опаѓање...
pari

Вработен во продавница лажно пријавил украден промет, а парите си ги земал за себе

Полицијата поднесе  кривична пријава против лицето И.С. (18) поради постоење основано сомнение дека сторил кривично дело „лажно пријавување“. И.С. на 11 април во Полициската станица во Драчево пријавил...
industrija

Скок на прометот во индустријата за осум отсто

Прометот во индустријата во јануари оваа година, во однос на истиот период лани, бележи пораст од осум отсто, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Прометот во индустријата во јануари...
rabotnici vo industrija

Пораст на прометот во индустријата за 6,6 отсто во декември

Прометот во индустријата во декември минатата година, во споредба со истиот период во 2012-та година, бележи пораст од 6,6 отсто, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Прометот во индустријата...
alkaloid

Акциите на „Алкалоид“ и во јануари меѓу најтргуваните на Берза

Акциите на фармацевтскиот гигант „Алкалоид“ во месец јануари се во топ трите најтргувани хартии од вредност на Македонска берза, покажува месечниот статистички билтен објавен на Интернет страницата...
berza

Берзански поглед кон 2013-та: Најтргувани акции, хартии од вредност со најголем пораст и пад…

Годината што ја оставивме зад себе Македонската берза забележа намалување на пазарната капитализација, пад на прометот и на бројот на трансакции, покажува статистичкиот годишен билтен објавен на...
supermarket

Намален прометот на трговијата на мало во ноември

Прометот во трговијата на мало во ноември лани, во споредба со истиот период во 2012-та година, бележи намалување, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Намалување на прометот е забележано...
rabotnici vo industrija

Пораст на прометот во индустријата за 8,6 отсто

Прометот во индустријата во ноември лани, во споредба со истиот период претходната година, забележал пораст од 8,6 отсто, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика Прометот во индустријата...

Најчитани вести