петок, 18 август 2017  |  Вести денес: 41

Tag Archives: рек битола

elem-1-640x294

ЕЛЕМ: Ископот во РЕК Битола се одвива непрекинато

АД ЕЛЕМ информира дека се работи за рутински зафат на транспортерот, односно замена на механички делови, зафат кој нема да трае повеќе од три дена. – Транспортерот очекуваме да биде целосно функционален...
рек

Третиот блок на РЕК Битола исклучен поради планиран зафат

Исклучувањето, како што велат од АД ЕЛЕМ, е извршено денеска во претпладневните часови, поради сигнализирано зголемено ниво на силикати во кондензациониот дел на котелот. Станува збор за  планиран...
struja2-630x289

ЕЛЕМ: Електроенергетската состојба стабилна, се задоволуваат сите потреби на потрошувачите

Електроенергетската состојба е стабилна и граѓаните и целата индустрија што е на регулираниот пазар ги добиваат сите потребни количини енергија, информира директорот на АД ЕЛЕМ Христијан Мицкоски. Тој...

Најчитани вести