четврток, 24 август 2017  |  Вести денес: 10

Tag Archives: РСБСП

РСБСП со апел: Да не дозволиме мирот во овие прекрасни празници да се претвори во нечија семејна трагедија

– Не управувајте со моторно возило ако сте под дејство на алкохол, макар и со испиена една чашка-две и почитувајте ги правилата за ограничување на брзината. Да не дозволиме спокојството и мирот од овие...

РСБСП апелира за внимателно возење за време на празниците

– Не управувајте со моторно возило ако сте под дејство на алкохол, макар и со испиена една чашка-две и почитувајте ги правилата за ограничување на брзината. Да не дозволиме спокојството и мирот од...
рсбсп

Поголема соработка помеѓу РСБСП и АСО за побезбеден сообраќај

Предмет на заедничка соработка ќе биде реализација на активности за унапредување на финансиската писменост во областа на осигурувањето, реализација на активности за подобрување на безбедноста на...
рсбсп

Нови методи на следење на безбедноста на сообраќајот на патиштата

Проектот „Примена на индикатори за следење на состојбата со безбедноста на сообраќајот на патиштата на локално ниво“ ќе се спроведува од април годинава со поддршка од Владата на Република Македонија. Како...
рсбсп

РСБСП: Улицата се преминува на пешачки премин

Наспроти сите сообраќајни правила и прописи и добри практики голем дел од пешаците се оснесуваат крајно неодговорно и на тој начин го загрозуваат сопствениот живот и безбедното одвивање на сообраќајот....
рсбсп

Препораки од РСБСП за возење во услови на магла

Возењето во вакви временски услови, нагласуваат од РСБСП, бара потполно исправни светла и исправни бришачи, што воедно е и законска обврска за секој возач, да управува со технички исправно возило. Појавата...
рсбсп

РСБСП: Снегот и студот им предизвикаа проблеми на учесниците во сообраќајот

Иако регистрирана е само една жртва како последица на временската состојба, потребно е поголемо внимание на учесниците во сообраќајот со цел побезбедно и посигурно учество во истиот.
рсбсп

РСБСП: Пешаците да не се движат со рацете во џеб и да носат соодветни обувки

Ова се само дел од советите за пешаците што ги изготви Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП) со цел нивно безбедно движење во зимски услови, на снег, мраз и минусни температури. Настојувајте...
рсбсп

РСБСП:Одговорно однесување во сообраќајот за празниците

Единствениот услов за безбеден сообраќај за време на празничните денови е да ги почитувате сообраќајните правила и прописи и условите на патот и да се прилагодувате кон нив. Само така ќе бидете сигурни...
рсбсп

РСБСП донира опрема од 300.000 денари за сообраќајната полиција

Опремата денеска ја промовираа претседателот на РСБСП Стојче Стаменковски и дополнителниот заменик министер за внатрешни работи на Македонија Оливер Андонов. Андонов рече дека прашањата кои се однесуваат...
гуми

РСБСП: Зимските гуми од особена важност за безбедно возење

Карактеристично за зимските гуми е тоа што длабочината на шарата им е четири милиметри и се специјално дизајнирани со силикон и со поголем процент природна гума и затоа се помеки во ладните зимски...
рсбсп

Неколку корисни совети за зимска подготовка на возилото

– Возењето во зимски услови е предизвик и за возачот и за возилото. Ладното време ги тестира границите на техничката исправност на возилото, а лошите услови за возење, пак, ги тестираат возачките...
рсбсп

„Последен поздрав до оној кој не стави појас“ – нова кампања на РСБСП

Целта на кампањатa е зголемено користење на сигурносните појаси од страна на возачите и сопатниците преку подигнување на нивната свест за последиците од неупотребата на појасите. Кампањата раскажува...

Кампања под името „Секој ден да е безбеден“ за поголема безбедност на децата во сообраќајот

 – Кампањата ќе се реализира во соработка со општинските совети за безбедност на сообраќајот на патиштата и со надлежните институции на ниво на Република Македонија. РСБСП цели кон тоа да се задржи...

Жените во улога на мајки се значаен фактор за безбедноста на децата во сообраќајот

Жените во улога на мајки претставуваат значаен фактор за безбедноста на децата во сообраќајот, вели Росана Јанков – портпарол на АМСМ. По повод денот на жената, „8-ми март“, АМСМ и Републичкиот Совет...

Најчитани вести