понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 75

Tag Archives: странски инвестиции

gruevski-ums 1

Груевски: Приказната на Заев е купи ден продај, и отворање фабрики што ВМРО-ДПМНЕ ги донесе

Нема да се изненадам ако Зоран Заев во вторник се нацрта во Прилеп на камен темелник на нова фабрика којашто ја донесе ВМРО-ДПМНЕ ја донесе, и неговата приказна е купи ден продај, а после повторно Груевски...
vmro-dpmne-5

ВМРО-ДПМНЕ: Вицепремиерот Анѓушев покажува непознавање на сферата за која е одговорен

Вицепремиерот Кочо Анѓушев со денешната изјава покажува класично непознавање на материјата за којашто е одговорен, не само што има соработка на домашните со странските компании туку таа постојано...
cefdnjscde

„Чагатај кабло“: Во јули ќе почнеме со градба, на почетокот од 2018-та започнуваме со работа

Турската компнија „Чагатај кабло“ којашто инвестира во Македонија, најавува дека нивните погони во земата ќе се простираат на 6.700 квадратни метри, покрај инвестицијата од шест милиони евра и во чијашто...
133601756

Дебата за странските инвестиции во Македонија

На настанот ќе бидат дискутирани повеќе аспекти од политиките за привлекување странски инвестиции во Македонија, како успешноста на оваа владина политика, степенот на реализација на странските инвестиции...
bunardzik-500

Странските инвеститори кои отвориле фабрики во Македонија најавуваат нови вложувања и работни места

Странските компании се задоволни од економскиот клима и условите за бизнис во земјава, со оглед дека голем број од нив веќе отвориле втори или трети капацитети, а ваквиот тренд продолжува. Италијанската...
Stranski Investicii

Новите странски инвестиции егзистенција за над 2.000 македонски семејства

Изминативе неколку денови беа најавени три нови инвестиции, кои ќе отворат повеќе од 2.600 нови работни места во земјава. Станува збор за фирмата „СТС Текстил“, која ќе инвестира во Велес и ќе отвори...
ekonomski-zoni-640x366

„Лидер“: Нови инвестиции и во време на криза

Во Македонија влегуваат нови инвестиции и во време на политичка криза. Мултинационална компанија планира да отвори кол – центар во земјава, Кинези најавија вложување во оризопроизводството. Новите...
tim-investicii-delev

Странските инвестиции носат повеќекратен бенефит за економијата

Континуираниот влез на странски инвестиции на македонскиот пазар носи повеќекратен бенефит за стопанството. Статистиката потврдува дека во влезот на директните странски инвестиции се влијае врз...
investiciski bran

Конфереција за ефектот од странските дирекни инвестиции во Македонија

Конференција на тема „Ефектот на субвенционираните странски директни инвестиции врз македонската економија“ во организација на Здружението на млади аналитичари и истражувачи (ЗМАИ) се одржа денес. Според...
raboten-sostanok-investicii1-640x419

Со странските инвестиции лани 6.700 вработувања

Нови 3.610 работни места ќе се отворат со реализацијата на најавените странски инвестиции од почетокот на годинава, а вкупно ќе бидат вложени 90 милиони евра. Лани влезот на странските инвестиции  во Македонија...
gruevski-stavreski-investic-640x379

Ставрески: Странските инвестиции доведоа до рекордно ниво на извоз

Зголемувањето на странските инвестиции и приливот на странските инвестиции, од повеќето позитивни ефекти што ги има, освен вработувањата, многу позитивно се одрази и врз извозот, истакна вицепремиерот...
investiciski bran

Дебата „Домашните наспроти странските инвестиции“

Институтот за европска политика (ЕПИ) денеска организира дебата на тема „Домашните наспроти странските инвестиции во Република Македонија: политики за поддршка и нивните ефекти“. Дебатата е дел од...
stavreski-porast-budzetskite-prihodi

„Лидер“: Економска револуција во Македонија

Економските политики на Владата предводена од премиерот Никола Груевски ја направија македонската економија најсилна досега. За тоа сведочат многуте ветени и не ветени, но остварени и успешно реализирани...
investicii-1

Кои се најголемите адути на Македонија за привлекување странски инвестиции

Добрите владини мерки и добриот пристап кон инвеститорите, одлични инфраструктури во технолошко развојните индустриски зони, сигурноста на инвестициите, ниските трошоци и даночните олеснувања, младата...
stavreski-porast-budzetskite-prihodi

За една недела пет странски компании ги промовираа своите инвестиции

За неполна недела пет странски компании ги промовираа своите инвестиции во земјава. Сите заедно ќе реализираат инвестиции во вкупна вредност од 71 милион евра, а ќе се отворат 1450 нови работни места,...

Најчитани вести