Свет

„Тајмс“ го прогласи Путин за „човек на годината“

„Тајмс“ го прогласи Путин за „човек на годината“

Влијателниот британски весник „Тајмс“ го прогласи рускиот претседател Владимир Путин за „човек на годината“, пренесе „ИТАР-ТАСС“.

Весникот посочува дека 2013-та беше година на големи достигнувања за државниот глава на Русија.

Како едни од позначајните достигнувања се вбројуваат, ставот на Москва во врска со ситуацијата во Сирија, политиката на Русија кон Украина, односи на претседателот со опозицијата во самата федерација.

„Владимир Путин и ја врати на Русија нејзината некогашната нејзина сила“, нагласува „Тајмс“.