Магазин

Тајни за успехот на моќните жени

Тајни за успехот на моќните жени
Тајни за успехот на моќните жени

Тие се успешни, па зошто не би биле и вие? Ова се осум лекции за успехот:

Прказната дека не сте целосни ако немате успешна кариера и семеен живот никому не помогнала!

Ова имплицира на тоа дека жените кои остануваат дома живеат половичен, нецелосен живот. Тоа за што треба да зборуваме е „како да имате се”“ Бидејќи можете да имате еднакво успешна деловна кариера и приватен живот. Се е во организирање на работата, волјата и поддршката на најблиските.

Грешките се дел од процесот…

Битно е да не се откажувате и да учите на грешките кои никако не смеете да ги гледате како некоја препрека што неможете да ја поминете, или како на нешто лошо. Грешките се дел од успехот. што побрзо ќе го научите тоа, побрзо ќе успеете.
…и обично баш грешките водат до успешен краен резултат!

Соништата се фантастични, но делата се сметаат…

Снштата се ОК но мора да работите многуповеќе за да успеете…ќекор по чекор.

Пронајдете ментор и бидете ментор на другитте!

Секогаш е битно да имате личност која ќе може во вистинскиот момент да ви даде совет, но ако не можете да пронајдете некој, тогаш потрудете се да бидете сами свое кормило, што секогаш ќе го знае својот правец и конечна цел.

Престанете да се опседнувате со тоа што го немате!

Доколку успехот го врзувате за среќата, за нешто без што нема да можете да функционирате, никогаш нема да успеете бидејќи ќе се опкружувате себе си со анкциозност, негативна енергија.

Верувајте дека сте посебни, но не се однесувајте како кретен поради тоа.

Можете да бидете математички гениј, махер за програмирање, но никако не смеете да мислите дека сте над другите. Бидејќи сигурно ќе сретнете некој што ќе ви каже дека не сте. Животот е суров и тоа секако ќе го сфатите во некој период од животот.

Жените мораат повеќе да соработуваат, комуницираат, делат совети. Тоа навистина е важно!