сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 23

Таксисти го блокираа центарот на Брисел

taksi

Последни вести

Неколку илјади такси возила го блокираа центарот на Брисел. Тие штрајкуваат поради владиниот план да се дозволи нарачување возила преку апликацијата Убер, со што ќе падне цената на нивните услуги.
Убер им овозможува на корисниците на нарачаат такси по цена која е трипати пониска од досега вообичаената цена. Не само што ќе изгубат пари туку таксистите се оптоварени со вадење на специјални дозволи, а сега се соочени со нелојана конкуренција.

Најчитани вести