четврток, 20 октомври 2016  |  Вести денес: 55

Танаскова, Саити и Грозданов ја добија наградата „Јасмин“

jasmin

Последни вести

Мирела Саити новинарка во Македонското радио програма на албански јазик и Фиданка Танаскова, новинарка и уредничка на „Нова Македонија“, се годинешните добитници на Државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“, за остварување во областа на новинарстовто наградата ја делат Мирела Саити, 

Во областа на публицистиката признанието му беше доделено на Борче Грозданов, театарски критичар, публицист и новинар.

Најчитани вести