Македонија

ТАНЈУГ: 90.000 на митингот за поддршка на власта во Скопје

ТАНЈУГ: 90.000 на митингот за поддршка на власта во Скопје

Српската новинска агенција ТАНЈУГ извести дека денешниот митинг за поддршка на власта мина без инциденти.

Како што се наведува во објавеното, премиерот Никола Груевски порача дека нема повлекување и предавање и дека Македонија не може да си дозволи да има има премиер каков што е Заев, кому работодавачи му се тајни странски служби. На Македонија не и треба премиер кој „бесрамно краде и лаже им се става на располагање на странски служби и сака власт“.

Репортерот за оваа новинска агенција ја пренесува и изјавата на Груевски во која тој вели дека прислушуваните разговори се голема поука за него и дека во секое зло има и добро.

„Како партија ако не учиме од грешките, тогаш ништо не сме научиле“, вели Груевски, пренесува ТАНЈУГ, кој воедно информираше дека на митингот присуствувале 90.000 луѓе.

tanjug