сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 0

ТАНЈУГ: 90.000 на митингот за поддршка на власта во Скопје

Skopje, 18. maja 2015 - Makedonski premijer i lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski govri na vecerasnjem mitingu podrske vlasti u Skopju. Makedonski premijer i lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski porucio je veceras da nema povlacenja i predaje, te da Makedonija ne moze da dozvoli da ima premijera kao sto je Zoran Zaev, kome su nalogodavci strane tajne sluzbe kojima se on stavio na raspolaganje. Gruevski je Zaevu porucio i da je vecerasnji miting podrske vlasti najbolji dokaz da nije uspeo da je srusi montiranim snimcima i teroristickim bandama. FOTO TANJUG / NEMANJA JOVANOVIC / bb

Skopje, 18. maja 2015 - Makedonski premijer i lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski govri na vecerasnjem mitingu podrske vlasti u Skopju. Makedonski premijer i lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski porucio je veceras da nema povlacenja i predaje, te da Makedonija ne moze da dozvoli da ima premijera kao sto je Zoran Zaev, kome su nalogodavci strane tajne sluzbe kojima se on stavio na raspolaganje. Gruevski je Zaevu porucio i da je vecerasnji miting podrske vlasti najbolji dokaz da nije uspeo da je srusi montiranim snimcima i teroristickim bandama. FOTO TANJUG / NEMANJA JOVANOVIC / bb

Последни вести

Српската новинска агенција ТАНЈУГ извести дека денешниот митинг за поддршка на власта мина без инциденти.

Како што се наведува во објавеното, премиерот Никола Груевски порача дека нема повлекување и предавање и дека Македонија не може да си дозволи да има има премиер каков што е Заев, кому работодавачи му се тајни странски служби. На Македонија не и треба премиер кој „бесрамно краде и лаже им се става на располагање на странски служби и сака власт“.

Репортерот за оваа новинска агенција ја пренесува и изјавата на Груевски во која тој вели дека прислушуваните разговори се голема поука за него и дека во секое зло има и добро.

„Како партија ако не учиме од грешките, тогаш ништо не сме научиле“, вели Груевски, пренесува ТАНЈУГ, кој воедно информираше дека на митингот присуствувале 90.000 луѓе.

tanjug

Најчитани вести