Балкан

Танјуг се гаси, 180 вработени одат под Биро

Танјуг се гаси, 180 вработени одат под Биро

Танјуг се гаси, 180 вработени одат под Биро. Новинската агенција Танјуг официјално престана да постои на 31-ви октомври, кога беше избришана од регистерот на Агенцијата за стопански регистри.

Вработените ќе добијат отпремнина и октомвриски плати, пишуваат белградските медиуми во денешните изданија.

Официјално не сме известени, но неофицијално не сме добиле информација дека агенцијата Танјуг официјално престана да постои и дека на вработените ќе им бидат исплатени октомвриските плати, како и дека сите вработени ќе добијат отпремнина според законот. Висината на отпремнината сеуште не е дефинирана, затоа што има различни решенија и сето тоа мора да се усогласи, вели за весникот „Денес“ претседателот на синдикатот на Танјуг Марко Драгишиќ и додава дека околу 180 вработени ќе бидат упатени во бирото за вработување.

Танјуг се гаси, 180 вработени одат под Биро
Танјуг се гаси, 180 вработени одат под Биро

Прашан дали….