Македонија

Татко од Кратово го унаказил малолетниот син поради лоши оцени

Татко од Кратово го унаказил малолетниот син поради лоши оцени

Во 18 часот и 15 минути во Полицијата во Кратово, петнаесетгодишникво присуство на службени лица од Центарот за социјални работи пријавил дека истиот ден околу 15 часот и 30 минути неговиот татко, 50-годишниот М.М. кој инаку е самохран родител, го тепал и му нанел телесни повреди во пределот на главата и телото, по што истиот побегнал и не сака да се врати дома. На малолетникот му е укажана лекарска помош и му биле констатирани повреди во пределот на главата, расекотина, повреди со подлив на плешките и десното рамо, по што е пуштен на домашно лекување.

Причина за тепањето била непослушност и лошо поведение во училиште.

Против М.М. ќе биде поднесена кривична пријава за кривично дело „телесна повреда“ при семејно насилство.