Македонија,Економија

„Телеком“ ќе исплаќа дивиденда на крајот на април

„Телеком“ ќе исплаќа дивиденда на крајот на април

Телекомуникацискиот оператор „Македонски телеком“ дивидендата за изминатата година ќе ја исплаќа во период од 23-ти до 30-ти април оваа година, стои во предлог Одлуката за исплата на дивиденда, објавена на Македонска берза.

Нето добивката на компанијата остварена минатата година изнесува две милијарди 716 милиони 252 илјади и 939 денари за исплата на бруто дивиденда во која што е вклучен данок на добивка, персонален данок на доход и данок задршка.

Датумот на евиденција според кој се определува листата на акционери кои имаат право на дивиденда за минатата година е 10-ти април 2014, а последен ден на тргување е седми април.