илинденско востание

Пронајдени се 4 резултати на тема „илинденско востание“
Македонија

Заев си го доби „историскиот урок“ по „добрососедство“: Илинденското востание е бугарско револуционерно движење за обединување на Бугарите од Македонија и Тракија

„Илинденско – Преображенското востание е херојски и трагичен венец на бугарското револуционерно движење за слобода и национално...