историја

Пронајдени се 20 резултати на тема „историја“
Македонија

Жежов: Секоја промена на учебниците по историја ќе има погубни последици за Макeдонија и ќе имплицира промена на името

Секаква промена на содржините на учебниците по историја ќе има погубни последици за Република Македонија, тоа го тврдам најодговорно....
ТОП Македонија

Жежов: Ако славиме Илинден заедно, Бугарија треба да го признае посебниот македонски национален идентитет

Ако имаме заедничка прослава на Илинденското востание, во тој случај, бугарската држава јасно треба да декларира дека го признава посебниот...
ТОП Македонија

Анкета: Граѓаните гневни на потезите на Заев во врска со „заедничката“ македонска и бугарска историја

Посетата на премиерот Зоран Заев на Бугарија и неговите скандалозни потези кои ги направи таму, граѓаните ги примија со големо разочарување...
Македонија

Македонски историчари: Градењето на заедничка историја со Бугарија значи погазување на жртвите и сквернавење на Илинден

Македонско-бугарските односи и ставовите на видни македонски историчари. Дали градење заедничка историја значи бришење на македонскиот...