Македонија

Пронајдени се 562 резултати на тема „Македонија“
Македонија Економија

Има ли потреба и од каде пари: Социјалната пензија може да го чини буџетот и над 20 милиони евра годишно

Македонија ќе троши до 26 милиони евра годишно за да исплаќа државна социјална пензија, покажале првични пресметки на Институтот „Фајнанс...
Економија

„Централ Азија Металс“ најави продолување на вложувањата во одржлив развој на рудникот САСА и на локалната заедница

Пред претставници на Владата, Собранието, локалнатa управа, бизнисот, академската заедница и другите општествени сегменти во Македонија,...