петре шилегов

Пронајдени се 54 резултати на тема „петре шилегов“
Македонија

Јорданов: Шилегов и Темелковски не мрднаа со прст, наместо дислокација на галиите нека вложат во училиштата во Кисела Вода

На средно земјоделско училиште во Драчево каде што учат стотици ученици потребна му е нова зграда. Во училиштето „Рајко Жинзифов“...
Македонија

Василевски: Наместо Шилегов да дава 5 милиони евра за дислокација на галиите, да даде 4 милиони на Аеродром за нови градинки и средно училиште

Во програмата на ВМРО-ДПМНЕ беше планирано да се изгради ново средно училиште во општина Аеродром и дополнително да се изградат четири...
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ предлага проекти кои може да се реализираат со 5-те милиони евра со кои Шилегов ќе ги сели галиите

Наместо 5 милиони за дислокација на Галиите од Вардар, Шилегов парите да ги искористи за реалните  потреби на граѓаните. Од ВМРО ДПМНЕ...
Македонија

Шилегов ја обвини Регулаторната комисија за политикантсво и ги повлече од дневен ред предлозите за промена на цената на водата во Скопје

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, на петтата седница на Советот на Град Скопје, ги повлече од дневен ред предлог-одлуките со...
Политика

Шилегов: Преку јавно-граѓанско партнерство отвораме нови културни институции и ја децентрализираме културата

Се наоѓаме во поранешното Кино „Култура“, кое што повеќе од една деценија беше целосно затворено и руинирано. Еден мал дел од овој објект,...
Политика

Шилегов: Ги враќаме парите кај граѓаните, младите претприемачи ќе бидат ослободени од плаќање фирмарина во првите две години

Мерките коишто ги носиме со програмата Живот за сите, ќе дадат повисок стандард и поквалитетно живеење. Остануваме доследни на нашата...