семејно насилство

Пронајдени се 26 резултати на тема „семејно насилство“
Македонија

Ташевска-Ременски: Потребна поголема превенција на семејното насилство и кривично гонење на сторителите

– Анализите направени на меѓународно и на национално ниво укажуваат дека и Република Македонија е дел од глобалниот проблем на насилство...