за заедничка македонија

Пронајдени се 145 резултати на тема „за заедничка македонија“
Македонија

Божиновски: Декларацијата на албанските партии требаше да се објави пред изборите, а граѓаните протестираат против нешто што им се наметнува

Декларацијата на албанските партии требаше да се објави пред изборите и народот да знае за кого и за што гласа, а притоа граѓанската...
ТОП Македонија

„За заедничка Македонија“: Битката за правда и вистина сигурно продолжува, нашиот отпор е наша должност

Граѓаните на Република Македонија веќе 76 дена преку протести и разни други активности го искажуваат својот револт од обидот да се протурка...
Македонија Политика

Илиевски: Ако замолчиме и замижиме ние ќе сме генерацијата која во многу придонела за укинување на македонската држава, но тоа нема да го дозволиме – нема да се откажеме од борбата за правдините

Граѓаните веќе 71 ден се на улиците низ државата, со барање на се отфрли Тиранската платформа и да се распишат нови избори, за да се зачува...
Македонија Политика

Даштевски: Со изборот на Џафери за спикер е прекршен и политичкиот систем, а без тоа не може да функционира ниедна држава во светот

Македонија е дел од едно големо сценарио кое трае некаде околу три години кое според мене било подготвувано и многу порано. Во Македонија...
Македонија Политика

Додовска: На 27 април во Собранието се случи најголемата државна навреда- се пееше албанската химна и без доволен број на пратеници се избра спикер

Да не заборавиме дека тој ден, 27 април, во македонското Собрание се случи најголемата државна навреда која може да му се случи на еден...
Македонија Политика

Илиевски: Така наречениот избор на претседател на Собранието се коси со Уставот, Законот и Деловникот

Граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ денеска, на 69 ден од почетокот на протестните маршеви, наместо протест, организираше...