закон за двојазичност

Пронајдени се 14 резултати на тема „закон за двојазичност“
Македонија

Костовски: СДСМ со законот за двојазичност предвидува двојазични пари и униформи на полицијата, пожарникарите и здравствените работници

Со предложените измени на Законот за јазиците, СДСМ воведува нефункционална двојазичност во цела држава спротивно на Уставот и ВМРО-ДПМНЕ...
Македонија

Отец Ивица Тодоров од МПЦ: Законот за двојазичност е вовед во подмолно федерална држава, споделувајте, размислувајте и алармирајте

Сите граѓани на Република Македонија треба да се борат за унапредување на личните и колективните права на сите свои сограѓани кои живеат...