Зоран Илиоски

Пронајдени се 13 резултати на тема „Зоран Илиоски“
ТОП Македонија Политика

Илиоски: Неприфаќањето на петте забелешки за договорот со Бугарија е опасна игра за македонскиот народ

Зоран Заев на почетокот кажа дека за овој договор постои можност за поправање и договарање, а министерката за надворешни работи на Бугарија...
Македонија Политика

Илиоски: Конституирањето на парламентарното мнозинство е изигрување на изборната волја на граѓаните

На последните предвремени парламентарните избори Во Република Македонија победи ВМРО-ДПМНЕ со коалицијата „За подобра Македонија“...
ТОП Македонија Политика

ВМРО-ДПМНЕ: Апелациониот суд сега има шанса да покаже интегритет и професионалност и да ги поништи овие решенија

Барањето притвор од страна на Специјалното јавно обвинителство за раководството на ВМРО-ДПМНЕ е само за да се изврши притисок врз судиите...
Македонија Политика

ВМРО-ДПМНЕ: Апелациониот суд да не подлегнува на политичките притисоци, нема правни аргументи за одземање на патните исправи на функционерите на партијата

Судот не смее да подлегне на политичките притисоци и пропагандата која во континуитет се врши од Специјалното јавно обвинителство...