петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 48

Тензично на словенечко- австриската граница, бегалците ја пробија оградата

Полицијата успеа да ја смири ситуацијата на словенечко-австриската граница. Во прифатниот центар Шентиљ се наоѓаат 3.500 луѓе, а преминувањето на границата бавно се одвива.

Тензично на словенечко- австриската граница, бегалците ја пробија оградата

Тензично на словенечко- австриската граница, бегалците ја пробија оградата

Поврзани вести

Во словенечкиот транзитен центар во Шентиљ вечерва бегалците ја пробија оградата, а полицијата се обиде да ги задржи.

Меѓу бегалците има голем број жени со деца.

Полицијата успеа да ја смири ситуацијата на словенечко-австриската граница. Во прифатниот центар Шентиљ се наоѓаат 3.500 луѓе, а преминувањето на границата бавно се одвива.

Во текот на денот во Шентиљ имаше физичка пресметка меѓу бегалците.

Според податоци на словенечката полиција Австрија до попладнето прифати околу 7.000 лица.

Најчитани вести