Крими хроника

Тепачка меѓу две групи за девојка

Тепачка меѓу две групи за девојка

Вчера околу 10 часот изутрината во Полициска станица во Ѓорче Петров било пријавено дека во СУГС „Кочо Рацин“, настанало нарушување на јавниот ред и мир помеѓу две поголеми групи на лица.

Од една страна во нарушувањето учествувале М.Р.(48), Б.С.(17), М.А.(18), Р.А.(15) И М.А.(16) и од другата страна лицата Е.И.(17), Е.И.(18), Е.Н.(15), С.Ј.(17), С.Ј(18) и А.Б. сите од Скопје.

Тие меѓусебно се удирале со тупаници и клоци во пределот на главата и телото од кои удари кај М.А.(16) имало видлива повреда на задниот дел од главата во вид на расекотина, а кај Р.А.(15) расекотина на десната аркада.

Причина за тепачката била љубовна врска. Излезено е на местото на настанот при што против поголем дел од учесниците во нарушување поднесени се платни налози по чл 11/3 од ЗППЈРМ.