Крими хроника

Тепачка со метални шипки на женскиот пазар во Тетово

Тепачка со метални шипки на женскиот пазар во Тетово

Во текот на вчерашниот ден во 15 часот во СВР Тетово, од Хируршкото одделение при Клиничка болница Тетово, било пријавено дека кај нив лекарска помош побарале лицата Т.Л. (35) од Тетово и Б.Е. (31) од селото Непроштено-Општина Теарце, со телесни повреди во пределот на главата и телото, нанесени од метален предмет.

Имено, истиот ден околу 14 часот и 45 минути во оградениот простор на Женски пазар во Тетово лоциран на крстосницата од улицата „М.Бафтијари“ и „К.Р.Дрнц“, настанала расправија, која прераснала во тепачка околу купопродажба на текстилна роба помеѓу лицата Б.Е. и неговиот брат А.Е. (21) од Непроштено, од една страна и од друга страна Т.Л. и неговиот татко Б.Л. (57), во која лицата си размениле удари со тупаници, а воедно биле употребени и метални шипки.