Македонија

Тереза Меј на 18 мај доаѓа во Скопје

Тереза Меј на 18 мај доаѓа во Скопје

На 18 мај веднаш по средбата Заев-Ципрас што ќе се одржи во Софија, во посета на Скопје ќе допатува британската премиерка Тереза Меј.

Таа ќе оствари срдби со државно-пиолитичкиот врв на Македонија. Ова е прва посета на толку висок државник од Велика Британија по подолго време.